Annons:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 • Hårfärg - vilka färger är trendiga just nu och vad du ska tänka på när du färgar håret

  Emma 12.10.2022 07:32
  Färga håret blått!!!
  Jag har länge drömt om att färga håret blått och nu är det äntligen inne med blått hår så det är dags ...
   
 • Hårfärg - vilka färger är trendiga just nu och vad du ska tänka på när du färgar håret

  Amelia 06.09.2022 10:56
  Dags för en ny hårfärg
  Tack, nu har jag lite idéer för hur jag ska färga håret.
   
 • Nya modet är miljövänliga kläder

  Pernilla 29.08.2022 18:57
  Äntligen!
  Tack så mycket för er ingående artikel. Har läst igenom allt och håller verkligen med, miljövänligt är ...
   
 • Nya modet är miljövänliga kläder

  Gabriel 16.06.2022 14:26
  Ska börja handla mer miljövänligt
  Det är på tiden att miljövänligt hamnar på modet och nu ska jag försöka hitta fler butiker som säljer ...
   
 • Vad är nytt inom svenskt mode för 2022

  Michaela 02.06.2022 14:29
  Dags för en helt ny garderob
  Äntligen ett nytt år och det är dags för mig att byta ut min garderob. Att skaffa allt jag vill ha ...

Sommaren är här och det innebär värme, sol och semester. Det innebär också att man till stor del vistas utomhus när man har möjligheten. För sommaren är tiden då vi alla vill kunna njuta av vår semester och gärna sola också för att få lite färg. Genom att sola säkert kan du minska de risker som trots allt finns med att utsätta sig för solen i alltför långa perioder. Att sola är trots allt något som de flesta av oss vill kunna göra under sommaren. Det är då otroligt viktigt att inte underskatta betydelsen av att sola säkert redan från början utan att bli solbränd.

Hur du solar säkert?Bildkälla: 123rf.com

Att sola säkert innebär att man minskar riskerna som finns och att undvika att bränna sig med de konsekvenser som det medför. Även om det kan kännas som att solen i Sverige inte är speciellt stark under sommaren, är det inte helt korrekt. Du kan fortfarande bränna dig om du inte skyddar dig på bästa sätt. Ingen vill bli solbränd om det går att undvika. Därför är solskyddsfaktor något som man ska tänka på när man väljer solskydd. Att helt enkelt se till att man är skyddad för solens farliga strålar är helt enkelt viktigt.

Sola med solskyddsfaktor och undvik att bli solbränd

Det finns många faktorer som spelar roll och då handlar det framförallt om solskyddsfaktor för att undvika att bli solbränd. En viktig sak att tänka på är att de flesta använder sig av ett solskydd på fel sätt och smörjer inte in sig ordentligt. Dessutom är det viktigt att välja en hög solskyddsfaktor om du ska vara ute under en längre period. Helst ska du smörja in dig regelbundet och fylla på solskyddet under tiden du solar. Det minskar risken för att du ska bli solbränd men gör också att du undviker de farliga UV-strålarna från solen.

En annan faktor utöver solskyddsfaktor är att begränsa din tid. Om du ligger timme ut och timme in på stranden kommer du till slut att bli solbränd. Tänk därmed på att bygga upp ditt solskydd genom att bli brun men på ett säkrare sätt. Använd alltid solskyddsfaktor om du ska vara utomhus under längre perioder. Försök att undvika direkt solljus och används solskyddsfaktor för att minska risken för att bli solbränd. Allt detta gör att du kan njuta av din semester utan att bli solbränd och samtidigt minska de risker som finns med att sola.

Att välja rätt solskyddsfaktor innebär lägre risk för att bli solbränd

Du ska alltid tänka på att det finns solskyddsfaktor i olika nivåer. Det kan dock vara svårt att välja vilken solskyddsfaktor du ska använda dig av. Om du vill undvika att bli bränd är 30 en bra solskyddsfaktor att välja. Om du ska vara ute hela dagen är det nästan bättre med 50 för att undvika att bli solbränd. Du vill trots allt skydda dig från solens skadliga strålar och samtidigt kunna njuta av din semester på bästa sätt. Ska du sola utomlands på din semester är det 50 du ska välja för att skydda dig på bästa sätt och vis. Det är trots allt viktigt att du inte blir solbränd. Du kan också välja att inte sola under de varmaste timmarna under dagen för ett högre skydd.

Kommentarer

Anna Lisa — Bränner mig lätt och nu förstår jag varför

Tack så mycket, jag bränner mig alltid väldigt lätt och det är uppenbart för mig nu att det är för att jag inte har rätt solfaktor. Jag ska börja använda 30 SPF nu efter att ha läst den här artikeln. Hoppas att det räcker för mig!
+1

Nicklas — Tack för informationen

Jag har aldrig riktigt förstått SPF tidigare men nu förstår jag det bättre och ska verkligen se till att använda rätt solfaktor

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Denna sida använder cookies för att optimera din upplevelse. Du kan stänga av detta om du så önskar