Annons:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 • Tatueringar som en form av bildkonst - fördelarna och riskerna med att ha en tatuering

  Milla 05.11.2021 10:52
  Precis så jag tänker kring min tatuering
  Jag går i tankarna på att tatuera mig och har tagit fram en riktigt fin design. Jag har alltid sett det ...
   
 • Hårborste - vad en hårborste borde vara och vad du ska tänka på när du köper en

  Emma 27.10.2021 10:23
  Tack nu vet jag
  Har länge letar efter en hårborste som inte sliter bort allt håret jag har. Tack vare den här artikeln ...
   
 • Tatueringar som en form av bildkonst - fördelarna och riskerna med att ha en tatuering

  Gabriel 11.10.2021 14:20
  Vad jag alltid tänkt
  Så här har jag alltid tänkt när det gäller tatueringar. Att det är ett sätt att uttrycka sig på och att ...
   
 • Modeförslag för hösten

  Lovisa 10.09.2021 16:13
  Mina färger kommer äntligen tillbaka
  Äntligen kommer mina färger tillbaka och det ska bli ett riktigt nöje att använda kläder jag känner att ...
   
 • Modeförslag för hösten

  Göran 06.09.2021 10:52
  Dags att planera höstgarderoben
  Nu har jag planer på att förnya höstgarderoben och er artikel gav mig all information jag behövde.

Sommaren är här och det innebär värme, sol och semester. Det innebär också att man till stor del vistas utomhus när man har möjligheten. För sommaren är tiden då vi alla vill kunna njuta av vår semester och gärna sola också för att få lite färg. Genom att sola säkert kan du minska de risker som trots allt finns med att utsätta sig för solen i alltför långa perioder. Att sola är trots allt något som de flesta av oss vill kunna göra under sommaren. Det är då otroligt viktigt att inte underskatta betydelsen av att sola säkert redan från början utan att bli solbränd.

Hur du solar säkert?Bildkälla: 123rf.com

Att sola säkert innebär att man minskar riskerna som finns och att undvika att bränna sig med de konsekvenser som det medför. Även om det kan kännas som att solen i Sverige inte är speciellt stark under sommaren, är det inte helt korrekt. Du kan fortfarande bränna dig om du inte skyddar dig på bästa sätt. Ingen vill bli solbränd om det går att undvika. Därför är solskyddsfaktor något som man ska tänka på när man väljer solskydd. Att helt enkelt se till att man är skyddad för solens farliga strålar är helt enkelt viktigt.

Sola med solskyddsfaktor och undvik att bli solbränd

Det finns många faktorer som spelar roll och då handlar det framförallt om solskyddsfaktor för att undvika att bli solbränd. En viktig sak att tänka på är att de flesta använder sig av ett solskydd på fel sätt och smörjer inte in sig ordentligt. Dessutom är det viktigt att välja en hög solskyddsfaktor om du ska vara ute under en längre period. Helst ska du smörja in dig regelbundet och fylla på solskyddet under tiden du solar. Det minskar risken för att du ska bli solbränd men gör också att du undviker de farliga UV-strålarna från solen.

En annan faktor utöver solskyddsfaktor är att begränsa din tid. Om du ligger timme ut och timme in på stranden kommer du till slut att bli solbränd. Tänk därmed på att bygga upp ditt solskydd genom att bli brun men på ett säkrare sätt. Använd alltid solskyddsfaktor om du ska vara utomhus under längre perioder. Försök att undvika direkt solljus och används solskyddsfaktor för att minska risken för att bli solbränd. Allt detta gör att du kan njuta av din semester utan att bli solbränd och samtidigt minska de risker som finns med att sola.

Att välja rätt solskyddsfaktor innebär lägre risk för att bli solbränd

Du ska alltid tänka på att det finns solskyddsfaktor i olika nivåer. Det kan dock vara svårt att välja vilken solskyddsfaktor du ska använda dig av. Om du vill undvika att bli bränd är 30 en bra solskyddsfaktor att välja. Om du ska vara ute hela dagen är det nästan bättre med 50 för att undvika att bli solbränd. Du vill trots allt skydda dig från solens skadliga strålar och samtidigt kunna njuta av din semester på bästa sätt. Ska du sola utomlands på din semester är det 50 du ska välja för att skydda dig på bästa sätt och vis. Det är trots allt viktigt att du inte blir solbränd. Du kan också välja att inte sola under de varmaste timmarna under dagen för ett högre skydd.

Kommentarer

Anna Lisa — Bränner mig lätt och nu förstår jag varför

Tack så mycket, jag bränner mig alltid väldigt lätt och det är uppenbart för mig nu att det är för att jag inte har rätt solfaktor. Jag ska börja använda 30 SPF nu efter att ha läst den här artikeln. Hoppas att det räcker för mig!
+1

Nicklas — Tack för informationen

Jag har aldrig riktigt förstått SPF tidigare men nu förstår jag det bättre och ska verkligen se till att använda rätt solfaktor

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Denna sida använder cookies för att optimera din upplevelse. Du kan stänga av detta om du så önskar